Telfortklanten konden maandag geen gebruik maken van vast internet of telefonie. De reden voor de storing was volgens KPN-woordvoerster Simona Petescu toen een kabel, die beschadigd was. De storing staat niet op zich. Deze maand werd het bedrijf al vijf keer getroffen door storingen.

Vijf maal storing

Maandag lag vast internet en vast bellen eruit, net als op 10 januari en 6 januari. Drie dagen daarvoor lag het mobiel internet er uit net als op 28 december. Ook vandaag ondervinden klanten uit Enschede last met vast internet en vast bellen. Het aantal storingen lijkt opvallend hoog.

Petescu: “Het aantal storingen wijkt niet af van een gemiddelde netwerkorgansatie." Toch stelt Telfort nu een onderzoek in naar het aantal storingen. “Het is een vervelende samenloop van omstandigheden. We doen ons best om onze netwerken zo optimaal mogelijk te houden. Het kan wel eens gebeuren dat er één, twee of vijf storingen voorkomen", vindt Petescu. “We hebben een grootschalig, ingewikkeld netwerk."

Compensatie

Maandag betrof het een kabel, bij eerdere storingen blijft de oorzaak onduidelijk. “Het zijn geen gelijksoortige storingen", vertelt Petescu. Wat de oorzaken van de eerdere storingen waren, kan ze niet zeggen. Dat wordt volgens haar ook onderzocht. Op Twitter regende het klachten over de netwerkstoring. Petescu geeft aan dat er ook bij Telfort klachten zijn binnengekomen. Over het aantal kan zij geen mededelingen doen. In het onderzoek dat Telfort instelt zal het bedrijf bekijken of klanten en bedrijven compensatie krijgen voor de uitval van het netwerk.