Klanten van Telfort die gebruik willen maken van 4G kunnen dat sinds gisteravond doen. Ook de bezitters van een Samsung-toestel die daarvoor geschikt is, zijn nu in staat om van het snellere mobiele internet van Telfort gebruik te maken. Dat meldt een woordvoerder van het bedrijf.

De zogeheten InternetVersneller 4G zou oorspronkelijk volgens planning afgelopen maandag beschikbaar komen voor de klanten van Telfort, maar het dochterbedrijf van KPN moest die dienst uitstellen omdat bezitters van Samsung-smartphones daarvan geen gebruik konden maken. "De benodigde softwareupdate op de Samsung Galaxy S4 en S5 had vertraging opgelopen. Die update, op verzoek van Telfort, is nu wel gedaan." De Galaxy S4 mini valt daar nog buiten; bezitters van dat toestel zouden per medio april gebruik kunnen maken van 4G.

Wel zelf 4G aanvragen en aanzetten

De overgang naar 4G gaat voor Telfort-klanten niet vanzelf. De dienst InternetVersneller 4G moet door de klanten zelf worden aangezet en kost een extra bedrag boven de al eerder afgesloten abonnementskosten. De extra kosten zijn 5 euro per maand. De dienst is per maand af te nemen, dus kan ook weer worden uitgezet.

De maximale downloadsnelheid van de nieuwe dienst is 25 Mbps. Dat is ruim driemaal zo snel als de huidige standaardsnelheid van Telforts internetbundels. Voor uploaden ligt de limiet op 10 Mbps.