Ravensburger denkt van wel.

'Moving Puzzles' maakt van een videoclipje een verzameling bewegende postzegels, die door de speler zo snel mogelijk in elkaar moet worden gedraaid, geschoven en gespiegeld, tot het filmpje compleet is. Moeilijk, en dat is het.

De naam Tetris is in combinatie met 'Moving Puzzles' niet helemaal gelukkig gekozen: de blokjes vallen niet naar beneden, maar blijven op hun plaats. En dat is al lastig genoeg.

De installatie verloopt vlekkeloos, en ook bij de start van het spel is er niets aan de hand. Wel duurt het even voor men met spelen kan beginnen. Uiteraard begonnen wij op niveau drie, waar alle mogelijke bewerkingen zijn toegepast, en de dertig postzegeltjes maakten het ook al niet gemakkelijker. Misschien dat niveau één en twaalf vlakjes eenvoudiger was geweest.

Gelukkig heeft Ravensburger ingezien dat een hint-, spiek- en help-optie niet mogen ontbreken: in alledrie is voorzien.

De meegeleverde videootjes zijn alle van sportieve aard, wat zorgt voor een tamelijk onrustig puzzelbeeld, maar daar was het waarschijnlijk om te doen. Een nadeel is dat de mogelijkheid voor gebruik van eigen filmpjes ontbreekt, en ook de muziek die tijdens het puzzelen speelt doorbreekt de concentratie. Die muziek is eenvoudig uit te schakelen, zodat men in alle rust en stilte zijn hoofd kan breken.

Wie echt zijn best doet kan ook een bonusfilmpje aan stukken puzzelen, en als alle puzzels op alle niveaus zijn opgelost is het ook een leuk verjaardagscadeautje voor de computerminnende kennis.

De prijs van het spel bedraagt FL.19,95, en het is bij iedere computerwinkel (en de betere boekenwinkel) verkrijgbaar. Er zijn nu drie titels verkrijgbaar: Action Flights, Fun Sports en Wild Life. Eind deze maart komen daar Motor Sports, Sea World en Nature Events bij.

Op de CD-ROM staat versies voor Windows 95, Windows 3.1 en Macintosh. De IBM-editie vraagt om een 486/66 MHz met 8 MB RAM, 7 MB vrije ruimte op de harde schijf, 256 kleuren en geluidskaart. Voor de Mac voldoet een 68040 met dezelfde specificaties èn Systeem 7.1.2.

'Moving Puzzle' heeft op de Milia, een multimedia-beurs in Cannes (Frankrijk), de Milia D'Or gewonnen in de categorie 'Lifestyle & Hobby Title'.