De nieuwe mogelijkheden krijgen de verzamelnaam PowerToys mee. Gebruikers van MSN Spaces kunnen html gebruiken en audio- en videobestanden via hun space streamen. De nieuwe onderdelen zijn vooralsnog alleen in het Engels verkrijgbaar en Microsoft levert er geen ondersteuning op.

Het laten afspelen van audio- en videobestanden kan dankzij de Windows Media Player PowerToy. Hiermee kan de gebruiker zijn bestanden streamen via zijn webplek bij MSN. De programmeur, Mike Torres, waarschuwt dat dergelijke bestanden niet in de space zelf geplaatst kunnen worden, maar op een andere locatie moeten worden gehost.

In de PowerToys is tevens een onderdeel genaamd Tweak your UI. Hiermee kan de gebruiker zijn webplek veel meer aanpassen naar zijn eigen smaak.

MSN Spaces is gratis voor iedereen met een .Net-account. Het biedt gebruikers een plek om te bloggen, foto's te plaatsen, enzovoorts.

De PowerToys lijken erg sterk op de bestaande PowerToys voor de besturingssystemen van Microsoft. Zo zijn de PowerToys voor Windows XP erg in trek bij gebruikers van dat besturingssysteem.