De premier wil het Laptop Per Child-project in oktober starten, zo zei Shinawatra dit weekeinde in een radioprogramma. De premier is vorige week zijn verkiezingscampagne gestart voor de verkiezingen die op 15 oktober moeten plaatsvinden.

De laptops die aangeschaft gaan worden, kosten 100 dollar (79 euro) per stuk. De computers worden voorzien van een gratis Linux-distributie en 500 MB flashgeheugen in plaats van een harde schijf.

De premier wil met het project in eerste instantie kinderen op het platteland kennis laten maken met technologie, zo schrijft persbureau Associated Press. Daarvoor worden binnenkort dertig laptops geleverd. In november volgen er nog eens vijfhonderd laptops.

De bedoeling is om op termijn alle basisschoolleerlingen in Thailand uit te rusten met een eigen laptop. De productie van laptops hiervoor is echter nog niet gestart, aldus Shinawatra.

Toch is niet iedereen blij met het schoolproject. Volgens critici kan de regering het geld beter besteden aan andere basisbehoeften.