De Nederlandse eten-bestelsite Thuisbezorgd.nl laat zijn klanten voortaan ook betalen met Bitcoins. De website die ruim 5000 bezorgrestaurants onder zijn paraplu heeft, noemt zichzelf de eerste grote Nederlandse website die online betalingen met Bitcoins accepteert. Betalingen lopen via verwerker Bitpay, dat geen transactiekosten rekent.

Volgens Thuisbezorgd.nl wordt momenteel circa 50 procent van alle bestellingen online betaald. De website draait volgens de Twinkle100 zo'n 110 miljoen euro omzet, waarmee het in de top 10 staat van de grootste Nederlandse online retailers.

Bitcoin is op dit moment veruit de meest populaire elektronische munt, ondanks het feit dat ook alternatieven zich opdringen. De lijst met het aantal plekken waar je met Bitcoins kunt betalen in Nederland is echter nog summier. In Duitsland wordt de virtuele valuta sinds augustus erkend en belast, terwijl in andere landen deze juist weer illegaal is verklaard.

Grillige koers ligt nu hoog

De Bitcoin-koers staat bekend om zijn grillen. In september bleef deze nog redelijk stabiel rond de 100 euro schommelen. Maar na een laatste opleving eind oktober ligt de koers van 1 BTC alweer steevast boven de 150 euro. De actuele stand van zaken is 179,55 euro, het kan snel gaan.

Thuisbezorgd.nl haakt hier bij de bekendmaking nog even op in en verwijst naar het verhaal van Laszlo Hanyecz. Deze programmeur betaalde naar verluidt in 2010 in totaal 10.000 Bitcoins voor een aantal pizza’s. Dat kwam destijds neer op iets meer dan 18 euro, maar is tegen de huidige wisselkoers 1,6 miljoen euro.