Raman verzuimde afspraken uit contracten volledig te melden bij de raad van commissarissen en aandeelhouders, licht ceo Jan Sundelin toe. "Als het goed gecommuniceerd wordt, is er geen probleem. Maar het moet wel goed gecommuniceerd worden."

Zo houdt Tie Raman verantwoordelijk voor een overeenkomst met Samar BV, die de afgelopen maand door een rechter is ontbonden. De overeenkomst bleek ongunstig voor Tie. "Voor een onderneming als Tie gaat het om een behoorlijk bedrag,"stelt Sundelin.

Ook bij Tie Frankrijk, waar Tie een meerderheidsbelang in heeft, bleken er onregelmatigheden in de contracten te zitten. Daardoor hadden de overige aandeelhouders een meerderheidsbelang in de firma kunnen verwerven bij het vertrek van een ceo. Deze voorwaarde is inmiddels geschrapt.

Tie onderzoekt nu alle contracten die Raman heeft opgesteld. Het is nog niet duidelijk of het ook eerdere jaar- en kwartaalcijfers zal moeten bijstellen.

Raman werd vorig jaar al gedwongen om op te stappen als ceo van Tie Holding, waarna hij werd aangesteld als hoofd van de Amerikaanse dochteronderneming Tie Commerce. De demotie werd destijds gewijt aan meningsverschillen tussen de oprichter en de raad van commissarissen.

Het Amsterdamse Tie Holding ontwikkelt software voor de integratie van zakelijke it-systemen.