Arfa Karim Randhawa programmeert haar eigen software en heeft de status van Microsoft Certified Professional al behaald toen zij negen jaar oud was. Recentelijk had ze een gesprek in Redmond met Bill Gates waarin ze vroeg waarom kinderen van haar leeftijd niet bij het bedrijf kunnen werken.

De trip was georganiseerd en betaald door Microsoft, aldus de Seattle Post Intelligencer. Ze was erg onder de indruk van het bezoek, maar de volgende keer wil ze ook naar Disneyland.

Arfa droeg tijdens het gesprek met Gates een gedicht ter ere van zijn leven, maar merkte ook op dat er zo weinig vrouwen rondliepen op het Microsoft-terrein. "Het moet een balans zijn met evenveel mannen als vrouwen" Driekwart van het personeel van Microsoft is mannelijk. Een baan krijgt ze vooralsnog niet, gezien haar leeftijd, maar Microsoft is wel aan het kijken of ze een stageplek voor haar kunnen creeëren.

Op zeer jonge leeftijd toonde Arfa al interesse in computers en inmiddels heeft ze in de programmeertaal C# al een calculator en andere software geschreven.