Apple-ceo Tim Cook zegt dat zijn bedrijf niet van plan is wederom een poging te wagen met een eigen sociaal netwerk. Dit ondanks geruchten over een naderende overname van Path. "We hebben geen plannen op gebied van sociale netwerken", aldus Cook vrijdagavond tijdens een tv-interview met Charlie Rose.

Path

Met die woorden ontkracht Cook berichtgeving in Amerikaanse media over Apple's tweede poging rond social media, na het fiasco van Ping, het sociale netwerk in iTunes enkele jaren geleden. Aanleiding is een bericht van PandoDaily, dat op basis van een bron binnen Apple's team van programmeurs schreef dat Apple in een vergevorderd stadium voor een overname van sociale netwerk Path zou zijn.

Path is gericht op intieme communicatie met kleine groepen vrienden en familieleden. De dienst heeft momenteel 5 miljoen dagelijkse gebruikers, waarvan een groot deel afkomstig is uit Indonesië.

Facebook en Twitter

Volgens Cook heeft het geen zin voor Apple om met Facebook en Twitter te willen concurreren. "We zitten niet in die business", aldus Cook in het tv-interview. Apple heeft beide netwerken geïntegreerd in iOS en OS X.

Apple heeft wel zijn eigen berichtendienst iMessage, voor het sturen van tekst- en audioberichten, foto's en video's. Met de nieuwe Apple Watch is het ook mogelijk om direct een audioboodschap, een tekeningetje of een 'live hartslag' naar vrienden te sturen.