In een interview met The Wall Street Journal heeft Apple-ceo Tim Cook uitgehaald naar Android. Vooral op tablets is de gebruikservaring volgens hem 'waardeloos'. "Wij hebben 500 duizend iOS-apps die geoptimaliseerd zijn voor tabletgebruik. Bij Android zijn dat er maar ongeveer duizend", aldus Cook. "Android-apps voor tablets zijn gewoonweg opgerekte smartphone-apps."

In het vraaggesprek vergelijkt Cook Android met Europa, omdat beide 'één naam zijn voor veel verschillende dingen'. "Hoeveel mensen hebben een Kindle en weten dat ze Android gebruiken? En heb je gezien wat voor software Samsung aan Android toevoegt? Er zijn zo veel verschillen."

Motorola-verkoop logisch

Cook zegt niet verrast te zijn dat Google besloot om Motorola te verkopen aan Lenovo. "Dat is een logische transactie." Volgens Cook was Motorola een financiële ramp voor Google, maar hij vindt ook dat het zoekbedrijf niet genoeg was toegewijd om van de samenwerking met Motorola een succes te maken.

"Het is erg moeilijk om hardware, software en diensten op een goede manier met elkaar te verbinden. Dat is wat Apple zo speciaal maakt. Het is lastig, en het verbaast me niet dat ze het uiteindelijk niet gaan doen."