Hendrik Pol uit Coevorden moet het domein TimKuik.org overdragen aan Tim Kuik, directeur van piraterijbestrijder BREIN, zo beslist de domeinrechter van de WIPO. Kuik heeft namelijk zijn naam als merk geregistreerd, en Pol heeft het domein 'ter kwader trouw' gekaapt. Dat meldt juristenblog Boek9.

'Slachtoffer van BREIN'

Op het subdomein fuck.timkuik.org was een tijd een proxydienst actief voor The Pirate Bay, naar analogie van de GeenStijl-proxyverwijzer FuckTimKuik.org. Pol voerde nog aan dat Kuik alleen het merkrecht heeft op Tim Kuik en niet op TimKuik.org, maar dat argument snijdt geen hout, oordeelt domeinrechter Willem Leppink.

Ook stelde Pol dat hij het slachtoffer is van BREIN, die allerhande persoonsgegevens van hem zou openbaren. Hierdoor zou hij last hebben van sociale problemen en slaapstoornis. Pol en Kuik zijn al langer in conflict met elkaar. Afgelopen juli won stichting BREIN een ex parte verbod op de Pirate Bay-proxy van Coevoet.nl, waarvan Pol de beheerder is.

Eerder werden na een WIPO-procedure van Tim Kuik de domeinen TimKuik.com en TimKuik.nl opgeheven. Beide domeinen redirecten momenteel naar de site van BREIN.