Het blad, dat vanaf maandag verkrijgbaar is, eert dit trio vanwege hun charitatieve werk. Gates richtte in 2000 de Bill and Melinda Gates Foundation op. Deze stichting heeft nu al zo'n 10 miljard dollar aan goede doelen geschonken. Van dat bedrag is 5,8 miljard dollar gegaan naar gezondheidsprojecten, de bestrijding van aids. Zeker 2,6 miljard dollar is besteed aan educatieve projecten.

Bill Gates laat in een reactie weten dat hij zich realiseert dat hij in een luxe positie zit. "We willen iets terugdoen op een manier die het beste is voor de mensen. We geloven ook dat iedereen iets heeft te bieden - tijd, geld of energie - om anderen te helpen."

"Te veel kinderen in ontwikkelingslanden leven zonder gezondheid, hoop of toekomstmogelijkheden. Ook leven te veel kinderen in de Verenigde Staten zonder opleiding waarin ze worden voorbereid op een succesvol leven. Door samen te werken, kunnen we die problemen oplossen. Het zijn onze kinderen en hun toekomst hangt helemaal van ons af", aldus Gates.

U2-zanger Bono wordt geprezen om zijn liefdadigheidswerk. Volgens Time Magazine is Bono de 'rockster die het verlagen van schulden sexy heeft gemaakt'.

De popster zelf zegt dat een hele hoop mensen voor deze titel 'persoon van het jaar' in aanmerking komen. "Waar het werkelijk om gaat, is dat we het er allemaal over eens zijn dat onze generatie een einde kan maken aan extreme armoede. Toch blijft het dan merkwaardig dat nog elke dag drieduizend kinderen zijn die in Afrika sterven doordat ze door een mug zijn gestoken. Dat kunnen we oplossen."