De vijftig sites op de lijst zijn ondergebracht in zeven categorie├źn. Veel van de websites zijn voorbeelden van zogenaamde Web 2.0-sites, aldus Time Magazine. Deze sites bieden volgens het Amerikaanse tijdschrift 'dynamische nieuwe manieren om te informeren en vermaken'.

In de categorie 'entertainment, kunst en media' worden negen sites genoemd, waarvan Youtube de bekendste is. Volgens Time wordt er op de videosite dagelijks 100 miljoen keer een filmpje bekeken.

De categorie 'shopping, lifestyle en hobby's' bevat zeven websites, waaronder Delicious Days en Mighty Goods. In de rubriek 'nieuws en informatie' zijn acht sites opgenomen, waaronder Digg en de website Kevin Sites in the Hot Zone van oorlogscorrespondent Kevin Sites.

Myspace

In de categorie 'verbonden blijven' vinden we de bekende sociale netwerksite Myspace en ook Google Spreadsheets. Myspace heeft volgens Time 100 miljoen geregistreerde gebruikers en trekt maandelijks 54 miljoen unieke bezoekers.

Zes sites worden vermeld in de categorie 'tijdverspilling', een verzamelnaam voor onder andere roddel-sites en online games. Onder andere de site TMZ wordt hier geroemd. De roddelsite bracht de vermeende anitsemitische tirade van acteur Mel Gibson aan het licht. De acteur ging door het lint toen hij dronken achter zijn stuur werd aangetroffen door agenten. Ook de site Shockwave, met talloze online flash-games, wordt hier genoemd.

Vliegprijzensite Kayak en de uitgebreide online gids voor Central Park behoren volgens Time tot de zeven beste sites in de categorie 'reizen en vastgoed'. De laatste acht sites uit de lijst van vijftig zijn ondergebracht in de categorie 'zoekmachines en zoekdiensten'. Hier treffen we de zoekmachine Accoona aan, die tijdens het speuren gebruik maakt van kunstmatige intelligentie.

Ook de website van McAfee waar de SiteAdvisor-applicatie gedownload kan worden, is in deze categorie opgenomen. SiteAdvisor beschermt internetgebruikers tegen spyware en andere bedreigingen.