De financiële cijfers van de periode van 1999 tot halverwege 2002 zijn opgepoetst waardoor beleggers zich benadeeld voelen. Middels een schikking krijgen beleggers die in deze periode met aandelen Time Warner of AOL hebben gehandeld een schadevergoeding van 2,4 miljard dollar. Dat meldt The New York Times. De overige 600 miljoen dollar worden gereserveerd voor eventuele andere claims, zoals van de eigen werknemers van Time Warner.

Naast het verkeerd presenteren van financiële cijfers en verwachtingen, is ook het aantal geregistreerde gebruikers opgeblazen om de waarden van de bedrijven op te poetsen. Het geschetste positieve beeld moest ervoor zorgen dat de fusie tussen de twee bedrijven goedgekeurd zou worden door de aandeelhouders. Time Warner en AOL zijn in januari 2000 gaan fuseren, waardoor in 2001 AOL Time Warner ontstond.

Het besluit om 3 miljard dollar te reserveren drukt op de cijfers van het tweede kwartaal, waardoor aandeelhouders voor de tweede maal de dupe zijn. In het tweede kwartaal liet het bedrijf een verlies zien van 321 miljoen dollar. Hetzelfde kwartaal vorig jaar kwamen de cijfers nog positief uit op een winst van 882 miljoen dollar. De verwachting is dat Time Warner snel de rode cijfers zal klimmen.