"We konden niet genoeg kwaliteit bieden", aldus Tine-woordvoerster Karin van Geelen, "we bereikten niet een representatieve afspiegeling van de markt. Dan kan je twee dingen doen: doorgaan of besluiten er niet mee door te gaan. Helaas hebben we moeten besluiten de beurs niet door te laten gaan."

Geruchten dat de beurs geen doorgang zou vinden hadden de Webwereld-redactie al eerder bereikt. "De Tine gaat gewoon door", verklaarde Karin van Geelen toen nog namens de organisatie van de Tine tegenover Webwereld. "Ik heb het gedubbelcheckt bij de directie en ook zij verzekeren mij dat de Tine dit jaar plaatsvindt", aldus Van Geelen twee weken geleden.

De Tine wilde het dit jaar over een andere boeg gooien qua insteek. Vorig jaar al werd de Mac Expo bij de beurs betrokken. De Tine 2007 moest dit jaar een 'platform' zijn met als thema 'wat staat er bij u op de ict-agenda in 2007' en geen beurs. Begin maart had de Tine zestig standhouders aan zich weten te binden. Vorig jaar waren dat er nog 357.

De beurs zou dit jaar van 8 tot 10 mei plaatsvinden in de RAI.