Het programma wordt als een schil over het bestaande Windows-bureaublad geplaatst. De rest van de pc is afgeschermd (met een wachtwoord) voor de kinderen, zodat zij niet per ongeluk documenten van hun ouders kunnen weggooien.

Via de browser, Tiscali Kids geheten, kunnen kinderen surfen naar websites die geschikt voor hen zijn. Het aanbod is opgesplitst naar leeftijd: peuters, groep 1-2, groep 3-4, groep 5-6 en groep 7-8. Per leeftijdsgroep is er een uitgebreid aanbod van ongeveer tachtig websites in de categorie├źn rekenen, spelletjes, taal en informatief.

Ouders kunnen zelf sites toevoegen die hun kinderen mogen bezoeken (white listing). Pop-ups worden met filters standaard geblokkeerd. Daarnaast kunnen kinderen beschermd e-mailen via de dienst.

De dienst is behalve voor Tiscali-abonnees ook beschikbaar voor internetgebruikers die bij een andere aanbieder zitten. Tiscali Kids kost 2,95 euro per maand. Een maand uitproberen is gratis. Wie een jaarabonnement neemt, krijg twee maanden gratis.

Voorlopig biedt Tiscali de dienst alleen in Nederland aan.