Het bod betekent een premie van 27 procent op de slotkoers van 15,80 euro van dinsdag. Op T-Online na wordt de combinatie van de twee bedrijven de grootste internetprovider van Europa. Het concern telt in 15 landen 6,1 miljoen geregistreerde gebruikers. Daarvan beschouwen de bedrijven er 3,5 miljoen als actieve abonnees.

World Online en Tiscali maakten donderdagochtend in een persbericht al bekend dat zij verwachtten een overeenkomst te bereiken. De handel in aandelen van de twee bedrijven werd opgeschort in afwachting van verdere mededelingen.

WOL-topman James Kinsella, die in juni het roer overnam van de verguisde Nina Brink, wordt Chief Executive Officer (CEO) in de nieuwe onderneming. Tiscali-oprichter Renato Soru wordt bestuursvoorzitter. Soru wordt tevens de grootste aandeelhouder met een belang van 35,5 procent. De Sandoz-familie, grootaandeelhouder van World Online, krijgt 18,3 procent van het nieuwe bedrijf in handen.

De percentages zijn gebaseerd op een koers van Tiscali van 45,95 euro, de koers waarop het aandeel dinsdag sloot. Het nieuwe bedrijf zal verder gaan onder de naam Tiscali. World Online vertegenwoordigt 43,3 procent van het nieuwe bedrijf, Tiscali 56,7 procent. De onderneming heeft een totale marktwaarde van 12,5 miljard euro.

Geruchten over de deal staken enkele weken geleden de kop al op. Het aandeel is sindsdien flink opgeklommen van de tien euro waarop het in de zomer ongeveer noteerde.

World Online ging in maart, zoals inmiddels genoeglijk bekend, voor 43 euro per aandeel naar de beurs. Analist Ben Siebrand van SNS Securities zei eerder op de dag tegen WebWereld potentieel te zien voor de nieuwe onderneming op het gebied van content deals met grote mediaconcerns. "Met activiteiten in vijftien Europese landen en een aanvullende infrastructuur, is het bedrijf daar goed voor gepositioneerd."

Siebrand betreurt het allerminst dat aan de beursnotering van WOL een einde lijkt te komen. "Dat is natuurlijk niet echt een verlies voor de Amsterdamse beurs te noemen", aldus de analist.