De Telegraaf Media Groep (TMG) ziet geen kansen meer voor Hyves als sociale netwerksite, eind dit jaar is het klaar. Het merk gaat door als online gaming platform, een ontwikkeling die al eerder was ingezet.

Gebruikers die hun content willen redden kunnen tussen 15 en 29 november op de site een aanvraag indienen. “De leden krijgen vervolgens per email een bericht wanneer ze hun foto’s, video’s, krabbels, www’s en blogs kunnen downloaden. De verwachting is dat Hyves tot eind december 2013 bezig zal zijn om deze verzoeken te verwerken”, meldt Hyves.

Blok aan het been

TMG nam Hyves voor 43 miljoen euro over aan het einde van 2010. Toen al stond de sociale netwerksite onder druk van vooral Facebook. Een jaar later bleek Hyves sneller leeg te lopen dan verwacht en in maart van dit jaar werd besloten Hyves vrijwel geheel af te schrijven en 36,5 miljoen euro te schrappen van de boekwaarde.

Eerder dit jaar zegde de Telegraaf-groep de huur hoofdkantoor Hyves op. Het is niet bekend wat er met het pand gaat gebeuren. Maarten Naaijkens van Hyves was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Oprichter Raymond Spanjar reageert via Twitter op de bekendmaking: