Dit meldt Eetimes. Het document, een Deense powerpoint-presentatie die in januari getoond is door Microsoft Denemarken, is gemarkeerd als 'Microsoft confidential, NDA only'. De website van Vista-ontwikkelaars, AeroXperience, ontdekte het document als eerste.

Nieuwe Windows-versies zouden meer voorzieningen hebben voor draadloze connectiviteit en een geoptimaliseerde werking van Windows op mobiele apparaten. Ook lijkt Microsoft het doorzoeken van lokale pc's, netwerken en internet samen te willen brengen. Het beheer van bedrijfsnetwerken moet vereenvoudigd worden door functionaliteiten als backup, rechten en gebruikersschema's beter doorzoekbaar te maken.

Bovendien wil Microsoft de beveiliging en het beheer van data in Windows uitbreiden naar randapparatuur. Bovendien moet de beveiliging van mobiele apparaten verbeterd worden. Voor it-professionals wil het softwarebedrijf updates en patches zodanig installeren dat ze niet gehinderd worden in hun werk. Nu stellen it'ers de installatie van updates vaak uit, omdat ze het werkproces onderbreken.

Het powerpoint-document is inmiddels van de site verwijderd.