Google zal in de loop van vandaag een nieuwe versie van zijn kaartendienst in gebruik nemen in 14 landen, waaronder Nederland, Engeland en Amerika. Gebruikers treffen dan een nieuwe optie aan wanneer zij een lemma op de kaart aanklikken waarmee zij adresinformatie naar hun TomTom sturen. De locatie wordt dan geselecteerd als bestemming, of opgeslagen in de favorietenlijst. Daarvoor moet het apparaatje wel verbonden zijn met een PC.

De samenwerking is beperkt tot een "uitwisseling van diensten", aldus een zegsvrouw van TomTom. Er is geen financiële transactie mee gemoeid.

TomTom is in het verleden regelmatig in verband gebracht met Google en andere aanbieders van online kaarten zoals Microsoft, waarbij TomTom wellicht overgenomen zou worden door een van deze aanbieders. Met de overname van Tele Atlas is TomTom namelijk een van slechts twee aanbieders van digitale kaarten (Nokia-dochter Navteq is de andere). Door TomTom over te nemen zou Google of Microsoft alsnog over een eigen set kaarten beschikken.

De TomTom woordvoerder wilde echter niet ingaan op een mogelijke overname. "Het gaat puur om de uitwisseling van diensten."