Beleggers kunnen zich van 16 tot en met 26 mei bij Fortis Bank, Kempen & Co en Rabo Securities inschrijven op het aandeel. De Nederlandse maker van navigatiesystemen voor in de auto of op de mobiele telefoon verwacht dat de openingkoers zal uitkomen tussen de 14 en 18,5 euro.

Vrijdag 27 mei zal waarschijnlijk de eerste dag zijn dat er in aandelen Tomtom gehandeld kan worden. Er worden maximaal 7.142.857 nieuwe aandelen uitgegeven. De beursgang kan daarmee tussen de 100 miljoen en 132 miljoen euro opleveren. Met dit bedrag wil Tomtom nieuwe investeringen en mogelijk nieuwe overnames doen.

Eind vorig jaar werd al bekend dat Tomtom naar de beurs wil. Naast de details over deze geplande beursgang zijn vrijdag ook kwartaalcijfers naar buiten gebracht.

Tomtom heeft in het eerste kwartaal een omzet behaald van 66,2 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 14,2 miljoen euro. De winst steeg in een jaar tijd met 590 procent tot 13,8 miljoen euro.

Tomtom, voorheen Palmtop geheten, is in 1991 opgericht. Inmiddels is het een van de grootste leveranciers van gps-systemen voor in de auto.