Met de introductie van TomTom LIVE Services in de nieuwe TomTom GO x40 navigatiesystemen kunnen weggebruikers actuele informatie opvragen over brandstofprijzen in de buurt.

Actuele prijzen en stations

Voor de actuele brandstofprijzen vertrouwt TomTom op toelevering van het Franse bedrijf NavX. Nina Breuning, woordvoerster van TomTom, laat weten dat de brandstofinformatie tenminste één keer per drie dagen wordt vernieuwd.

Breuning geeft aan dat reizigers ervoor kunnen kiezen om op te vragen welke tankstations er op een bepaalde route liggen, welke stations er in de omgeving liggen of wat gewoon het dichtstbijzijnde tankstation is. Bij het getoonde station worden meteen de prijzen van benzine of diesel getoond. Zo kan een reiziger makkelijk brandstofprijzen van verschillende tankstations met elkaar vergelijken.

Meer functies

Naast het opvragen van actuele brandstofprijzen kunnen gebruikers over nog meer informatie beschikken met de nieuwe dienst van TomTom, zoals veiligheidswaarschuwingen en het door Google ondersteunde 'Local Search'. Veiligheidswaarschuwingen bevatten onder andere het aangeven en delen van lokatieinformatie van flitscamera's. Bij Local Search worden getoonde zoekresultaten omgezet in een navigatiebestemming.

De nieuwe serie navigatiesystemen is verkrijgbaar vanaf 349 euro, maar daarnaast dient er voor de dienst 10 euro per maand te worden betaald. De eerste drie maanden zijn echter gratis. TomTom onthulde de nieuwe dienst op de IFA, de grootste electronicabeurs van Europa. TomTom Live Services is vanaf dit najaar beschikbaar in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland en Zwitserland.