In juli legde Volpi zijn functie als ceo bij videobedrijf Joost neer om aan de slag te gaan als partner bij investeringsmaatschappij Index Ventures. Hij bleef wel aan als voorzitter van Joost, maar die functie moet hij nu gedwongen opgeven.

"Meneer Volpi is verwijderd uit de board of directors en weggestuurd als voorzitter van Joost door middel van een aandeelhoudersstemming", laat Joost weten in een bericht. "De onderneming en de board of directors onderzoeken meneer Volpi's functioneren tijdens zijn positie als ceo en voorzitter. "

Joltid

Bij het wegsturen van Volpi doen allerlei geruchten de ronde. Zo ziet de Britse Times een verband tussen Volpi's gedwongen vertrek en de strijd tussen Skype en Joltid, die de door Skype gelicenseerde p2p-distributietechnoligie bezit. Ook Joost gebruikt deze techniek voor videodistributie. Volpi's huidige werkgever, Index Ventures, is een van de investeringsmaatschappijen die onlangs Skype overkocht.

Internettelevisiedienst Joost werd een aantal jaar geleden gestart door Skype/Kazaa-oprichters Janus Friis and Niklas Zennstr├Âm. De dienst functioneerde aanvankelijk via speciale desktopsoftware, maar door gebrekkig succes werd Joost in 2008 opnieuw neergezet als browserdienst. Deze zomer besloot Joost te stoppen als videodienst voor consumenten, en zich te concentreren op het leveren van een videoplatform voor mediabedrijven en distributeurs.