Tijdens zijn openingstoespraak voor een conferentie van de Society of Editors verweet Hinton de bloggers amateurisme, zo meldt The Guardian. De topman van News Corp. wees op de berichtgeving van webloggers tijdens de orkaan Katrina. De bloggers zouden daarbij verantwoordelijk zijn geweest voor onterechte meldingen van ongeregeldheden en verkrachtingen.

Volgens Hinton kunnen journalisten zich onderscheiden van bloggers door betrouwbare nieuwsvoorziening. Door de overvloed aan informatie zijn journalisten nu harder nodig dan ooit.

Het is niet eenvoudig voor kranten om zich staande te houden temidden van de toenemende concurrentie van bloggers, geeft Hinton toe. "Ze pakken onze lezers af en in ieder geval de tijd van onze lezers. Hun tanks staan bij ons in de tuin." Bovendien is het moeilijk om jongeren zover te krijgen dat ze een paar honderd euro per jaar uitgeven voor een abonnement op een krant.

Hinton houdt namens Murdoch toezicht op de Britse kranten The Times, The Sunday Times en de tabloids The Sun en News of the World.