Ceo van Linden Lab Mark Kingdon verlaat het bedrijf. Dat gebeurt twee weken nadat hij 30 procent van het personeel ontsloeg om "de winstgevendheid van het bedrijf te versterken".

Linden Lab kondigt de veranderingen in het management van het bedrijf aan in een summier bericht. Naast het vertrek van Kingdon wordt bekend dat Philip Rosedale is aangesteld als tussentijds topman en Bob Komin, de huidige cfo (Chief Financial Officer), ook de rol van coo (Chief Operating Officer) heeft aangenomen.

Financiële status onbekend

Kingdom had de taak gekregen om 3D-wereld en sociaal netwerk Second Life flink uit te breiden. Paidcontent constateert dat hij daar niet in is geslaagd. Wel slaagde hij erin om het aantal leden van Second Life min of meer op hetzelfde niveau te houden.

Hoe het financieel gesteld is met Linden Lab is onbekend. Gespeculeer over een eventuele beursgang is in ieder geval niet meer terug te vinden in de kolommen van de media. Sinds 2006 kreeg het bedrijf één investering van 19 miljoen dollar, maar sindsdien is het stil aan het investeringsfront.