In de strijd om de beste softwareontwikkelaars is netwerkfabrikant Juniper bereid het verst te gaan. En dat is flink verder dan de Apple’s, Yahoo’s en Google’s van deze wereld. Gemiddeld krijgt een techneut bij Juniper Networks 159.990 dollar per jaar bijgeschreven, zo blijkt uit een enquête van carrière-site Glassdoor onder Amerikaanse bedrijven, waarbij van elk bedrijf minimaal 50 ontwikkelaars het afgelopen jaar hun maandsalarissen deelden.

De top drie wordt gecomplementeerd door zakelijk netwerk LinkedIn (136.427) en internetbedrijf Yahoo (130.312). Een stuk lager op de verdienladder zitten de usual suspects Google, Twitter, Apple, Oracle en Facebook, waar er gemiddeld tussen de 121.000 en 127.000 dollar wordt verdiend.

Klik op de afbeelding voor de volledige top 25

Nog weer lager vinden we noemenswaardige techbedrijven zoals Microsoft en Intel, terwijl Dell, IBM en EMC niet eens een ton en daarmee ook niet de top 25 halen.

If you're going...

Als softwaretechnicus kies je financieel voor de West Coast, waar - niet geheel verwonderlijk - de meeste dollars op je liggen te wachten. Liefst 17 van de 25 bedrijven uit de lijst liggen in de ‘San Francisco Bay Area’ waar ook gemiddeld het meest verdiend wordt (111.885 dollar) per jaar. Ook worden in dat deel van Silicon Valley de meeste softwareontwikkelaars (3846) aangenomen.

Klik voor groot