Toen Henrique de Castro in 2012 net bij Yahoo in dienst was getreden, kreeg hij al op jaarbasis 39,2 miljoen dollar uitgekeerd. Maar nu de nummer twee van het internetbedrijf door CEO Marissa Mayer de laan is uitgestuurd, mag de gewezen operationeel topman zich helemaal spekkoper noemen. Hij krijgt bovenop het riante salaris dat hij binnenharkte nog eens een aandelenpakket ter waarde van 20 miljoen dollar mee.

De Castro beleefde afgelopen dinsdag zijn laatste werkdag in dienst van Yahoo. De COO werd door topvrouw Marissa Mayer boventallig verklaard en hoeft niet meer op kantoor te komen. Voormalig Google-werknemer De Castro werd in oktober 2012 door Yahoo met een vergoedingenpakket van 62 miljoen dollar over vier jaar - waaronder tientallen miljoenen in aandelen - verleid over te stappen naar de concurrent.

In een beschikbaar gekomen memo kondigt Mayer nu het ontslag van de COO aan die ze anderhalf jaar geleden nog met lovende woorden binnenhaalde. "Ik waardeer wat Henrique heeft bijgedragen en wens hem succes met toekomstige ondernemingen", laat ze weten. In totaal streek Henrique met salaris, premies, bonussen en aandelen in amper 15 maanden tijd ongeveer 109 miljoen dollar op, zo becijferde bureau Equilar.