De demonstranten hebben de hashtag #torstrike in het leven geroepen en hebben hun verhaal samen met hun eisen gepost op GhostBin.

De groep vraagt aan gebruikers om de dienst 24 uur lang niet te gebruiken op 1 september. Ook vragen zij aan beheerders of zij op deze dag hun nodes 24 uur lang uit de lucht willen halen. Ontwikkelaars wordt gevraagd op deze dag niet te werken aan het project en zelfs de beheerders van Tails, het Library Freedom Project en andere bewegingen wordt gevraagd die dag 24 uur op zwart te gaan.

Slecht leiderschap

De groep is niet blij met de gang van zaken rondom het onderzoek naar het vermeende seksueel wangedrag van (inmiddels ex-ontwikkelaar) Jacob Appelbaum en de aanwezigheid/betrokkenheid van (ex) CIA-agenten.

"Tor kan niet langer worden gezien als betrouwbare dienst na de #Jakegate / #Torgate en het inhuren van CIA (agenten). De afnemende betrouwbaarheid vormt een risico voor gebruikers. Wij hopen dat deze kan worden hersteld via deze actie. Een kleine blackout kan op de korte termijn pijn doen maar kan op de lange termijn het project redden. Het zorgt ervoor dat de stemmen van de mensen die het niet met deze gang van zaken eens zijn gehoord wordt."

Eisen

De groep heeft z'n eisen kenbaar gemaakt in de Ghostbin-post. Shari Steele (executive director) en Roger Dingledine (mede-oprichter) moeten het veld ruimen en de nieuwe bestuursleden moeten bekend maken welke personen allemaal betrokken waren bij het Appelbaum-onderzoek en deze moeten ook opstappen. Ook moeten alle details rondom het onderzoek worden geopenbaard.

De groep is vooral kwaad omdat een van de personen die vermoedelijk door Appelbaum seksueel zou zijn belaagd onderdeel is van het officiële onderzoek. Zij zou ook onderdeel uitmaken van de jury tijdens de rechtszaken.

Banden met CIA

Naast wat eisen rondom verschillende websites en verschillende social media-accounts vraagt de groep ook om de bekendmaking van personen die op dit moment werkzaam zijn binnen het Tor-project maar ook banden hebben met de CIA, het leger, geheime diensten of overheden bekend worden gemaakt. Deze mensen moeten na bekendmaking per direct opstappen.

De groep vraagt ten slotte om de stakingsoproep zo veel mogelijk te delen en daarbij de hashtag #torstrike te gebruiken. Als mensen de redenen of de verhalen rondom de staking willen vertellen kan men daarvoor de hashtag #torstory gebruiken.