Trackers houden bij welke clients bestanden seeden en zijn daarmee een cruciaal onderdeel van torrent-netwerken. BitTorrent-applicaties vragen aan trackers een lijst op met peers, zodat ze bestanden kunnen binnenhalen. Bekende trackers zijn onder meer Demonoid en The Pirate Bay. Sommige van deze trackers verwijderen nu clients die Windows 10 draaien uit de lijst.

Informatie delen

Onder meer iTS verwijst Windows 10-gebruikers bij de inlogportal nu door naar een YouTube-video over privacybezwaren in Windows 10. Omdat in de voorwaarden is opgenomen dat lokale inhoud wordt gedeeld met Microsoft en illegale software mogelijk wordt verwijderd, zijn er zorgen dat Windows 10 nog een stapje verder zal gaan en al het illegaal bevonden materiaal zal verwijderen.

Volgens TorrentFreak volgen meer trackers het voorbeeld van iTS. Ook FSC en BB overwegen momenteel om Windows 10-gebruikers toegang te ontzeggen. Die laatste is boos dat Microsoft lokale zoekopdrachten deelt met bedrijven. Gelukkig doen andere OS'en dat niet.

De video waar iTS nu naar verwijst: