Voor het eerst in drie jaar is de roemruchte bittorrent-site Suprnova.org weer actief. Suprnova.org was eens de populairste site voor het delen van torrent-links voor het downloaden van muziek en films maar ging in december 2004, na een inval van de politie, vrijwillig down. Daarna is er vaker sprake geweest van een terugkeer van Suprnova.org maar altijd zonder resultaat.

Aanleiding voor de terugkeer van Suprnova.org is de verkoop eerder deze maand van de domeinnaam door de voormalige eigenaar van Suprnova.org, Andrej Preston. Hij verkocht de naam aan de mensen achter The Pirate Bay, een andere populaire torrent-site. Preston liet weten bij de verkoop afgesproken te hebben dat zij Suprnova.og mochten laten terugkeren mits 'de nadruk zou blijven liggen op gebruik door de (bittorrent-) gemeenschap'.

Volgens een mededeling op Suprnova.org hadden de mensen van The Pirate Bay de release van de nieuwe Suprnova.org voor later voorzien. Zij houden daar ook aan vast en zien het gebruik van de huidige vernieuwde versie van Suprnova.org als een bèta maar nodigen iedereen uit er naar hartelust gebruik van te maken.

Uitdagen

Zelfbewust dagen de nieuwe eigenaren van Suprnova.org iedereen uit die de juridische strijd met de site wil aangaan. Volgens een tekst op de nieuwe Suprnova.org gericht aan alle 'niet-internet liefhebbende bedrijven' zullen zij de strijd altijd winnen. 'Wat jullie ook tot zinken brengen, wij bouwen het weer op. Wie jullie ook voor de rechter dagen, nieuwe piraten zullen er meteen weer bijkomen. Waar jullie ook gaan, wij zijn er al eerder. Jullie zijn het verleden, wij zijn het internet en de toekomst'.