Het nieuwe filter, Filerights, is gemaakt door enkele mede-oprichters van de site, schrijft Cnet op basis van een verklaring van Justin Bunnell van Torrentspy. De technologie maakt het mogelijk om links te verwijderen bestanden waarmee het auteursrecht wordt geschonden.

Torrentspy werd eind mei door een Amerikaanse rechter gedwongen om zo'n filter in gebruik te nemen. Torrentspy heeft al tegen de uitspraak beroep aangetekend.

Volgens Cnet betekent het gebruik van Filerights niet per definitie dat er een einde komt aan de discussie tussen de Amerikaanse filmstudio's en mensen achter de website. In 2001, toen Napster werd opgedragen om een filter in werking te stellen, bleek slechts de helft van het auteursrechtelijk werk eruit gefilterd te worden. Uiteindelijk verbood de rechter alle activiteiten van Napster en ging de dienst op zwart.

Torrentspy werd in februari 2006 door de Amerikaanse filmindustrie MPAA aangeklaagd omdat de site gebruikers de ruimte biedt om de auteursrechten te schenden. Via sites als Torrentspy kunnen gebruikers op zoek gaan naar locaties waar ze Bittorrent-bestanden kunnen downloaden. De site host zelf geen torrent-bestanden.