De uitspraak werd gedaan op 29 mei en is tot vrijdag geheimgehouden. De rechter heeft Torrentspy de mogelijkheid gegeven om in beroep te gaan tegen de uitspraak. Het beroep moet voor 12 juni worden aangetekend, zo stelt Ira Rothken, de advocaat van Torrentspy tegenover Cnet.

In zijn privacy policy belooft Torrentspy dat het nooit het doen en laten van zijn bezoekers zal bijhouden zonder hun goedvinden.

"Het is waarschijnlijker dat Torrentspy de toegang tot zijn site in de Verenigde Staten zal blokkeren dan dat het de activiteiten van gebruikers gaat loggen", aldus de advocaat. "Met deze uitspraak kunnen websites gedwongen worden om hun gebruikers in de gaten te houden, zelfs als hun privacy policy daarmee in tegenspraak is."

Fred Lohmann van de Electronic Frontier Foundation noemt de uitspraak 'ongekend'. De EFF is nog bezig om de beslissing van de rechter nader te bestuderen. "Van wat ik er tot nu toe van heb gezien is het een verontrustende uitspraak."

In februari 2006 klaagde De Motion Picture Association of America (MPAA) Torrentspy en diverse andere p2p-sites aan wegens filmpiraterij.