Volgens Justin Bunnell, oprichter van Torrentspy, gaat het om Robert Anderson uit Vancouver, Canada. De vermeende hacker zou 15.000 dollar voor zijn opdracht hebben gekregen. Anderson is een oude bekende van Bunnell.

Bij de aanklacht is een briefje gevoegd waaruit blijkt dat Anderson de MPAA aanbood om informatie over Justin Bunnell, Torrentspy en over andere bittorrent-sites te achterhalen. De andere Bittorrent-sites waar de MPAA in geïnteresseerd was, waren The Pirate Bay, Exeem en Mininova. Ook zou de MPAA privédetectives hebben ingehuurd om het vuilnis van Torrentspy-bestuurders te doorzoeken, zo meldt Cnet.

Anderson zou toegang hebben gekregen tot het e-mailsysteem van Valence Media, het moederbedrijf van Torrentspy.com, waarmee hij berichten kon onderscheppen. Op die manier slaagde hij erin om spreadsheets van Valence Media te verkrijgen met daarin onder meer een financieel overzicht, screenshots en de meest gebruikte zoekwoorden op Torrentspy.

De ruzie tussen Valence Media en de MPAA begon in februari. Toen klaagde de MPAA Torrentspy aan wegens schending van auteursrechten van films.