Linux-vader Linus Torvalds vindt het welletjes met de code die wordt aangeleverd voor Linux 3.10 die niet kritiek is voor een nieuwe RC. Sinds release candidate 4 is de code flink uitgebreid en Torvalds riep daarom ontwikkelaars bij het verschijnen van de vijfde RC op om op te houden met het opsturen van commits voor niet-kritieke verbeteringen.

Alleen serieuze problemen

“Als ik weer pull requests krijg die alleen clean-ups bevatten of zinloze herhaling, zal ik daarop terugkomen en nieuwe manieren vinden om jou, je moeder en je overleden hamster te beledigen”, schrijft Torvalds in zijn gebruikelijke stijl. “Dus doe dat niet. Stuur me alleen fixes voor serieuze problemen.”

De vijfde RC is afgelopen weekend verschenen en bevat dus een hoop wijzigingen ten opzichte van de stabiele versie van de kernel die eind april uitkwam. “Er is meer dan ik zou willen, maar niets ziet er bijzonder eng uit”, aldus Torvalds. “Gaat heen en test. En wederom: zorg er alsjeblieft voor dat ik jou en je huisdieren niet hoef te vervloeken.”

De vijfde RC van Linux 3.10 bevat onder meer fixes voor het bestandssysteem, netwerkverbeteringen en bijgewerkte drivers.