In een persbericht heeft het bedrijf laten weten dat het binnenkort met een agressieve advertentiecampagne zal beginnen en dat de prijzen van de spelers per direct gehalveerd worden.

De goedkoopste spelers die het HD DVD-formaat ondersteunen kosten nu 150 dollar, inderdaad de helft van de 300 dollar die Amerikanen daar een week geleden nog voor moesten neertellen, meldt USA Today.

De strijd begint nu pas

Toen Warner Bros twee weken geleden besloot om definitief en exclusief te kiezen voor Sony's Blu-Ray formaat, was dat volgens velen de doodssteek voor het HD DVD formaat van Toshiba. Volgens technologie-analist Roger Kay van Endpoint Technologies Associates kan echter nog niet gezegd worden dat de strijd is gestreden: "De echte strijd begint nu eigenlijk pas. Tohisba moet nu alles op alles zetten om zoveel mogelijk spelers te verkopen en zo de markt voor zich terug te winnen."

Prijs is ook belangrijk

Ook Toshiba's vice president Yoshi Uchiyama gelooft echter nog dat de strijd nog niet gestreden is: "Men moet niet vergeten dat de prijs van een product ook een belangrijke rol speelt in de keuze van de consument".

De strijd tussen Sony en Toshiba is meer dan eens vergeleken met de strijd tussen de VHS en de Betamax uit de jaren 80 van de vorige eeuw. Ook toen stond twee standaarden tegenover elkaar, waarvan er maar een kon winnen. Hoewel destijds inferieur in kwaliteit, won VHS het van Betamax. Met Blu-ray aan de top, lijkt deze keer de meest geavanceerde, maar duurdere, standaard ook daadwerkelijk te winnen.

Nadeel voor beide partijen

Volgens analist Krishna Chander van researchbedrijf iSuppli is de kans echter groot dat de oorlog in het nadeel voor beide partijen zal uitvallen: "Elke dag dat het Blu-ray en HD DVD kamp energie steken in deze strijd, verliezen ze een slag in de race om hun bestaansrecht. Dankzij de komst van interessante nieuwe media-aanbieders, zoals YouTube, iTunes en andere on-demand services, sluit de deur naar financieel succes voor Sony en Toshiba zich langzaam. Er moet een keuze gemaakt worden en snel, anders heeft het geen zin meer".