De schootcomputer komt uit in de Qosmio multimedia uitgave, en is sterk gericht op gebruikers die van high-definition films en video willen genieten op hun pc. De laptop komt uitgerust met twee digitale HDTV tuners, zodat één station kan worden opgenomen tijdens het bekijken van het andere. Bovendien heeft de laptop met een 400gb hardeschijf behoorlijk wat ruimte voor de opnames.

Een scherm van 17 inch met een resolutie van 1920x1200 moet zorgen voor de ultieme HDTV beleving.

Goedkope DVD's

De HD DVD-R/RW schijf kan worden gebruikt om opgenomen tv-shows mee te branden of de inhoud van een high-definition videocamera mee weg te schrijven.

Omdat de prijs van een blanco HD-DVD nog steeds relatief hoog ligt, kan de mogelijkheid om goedkope DVD's te gebruiken interessant zijn. De capaciteit van een gewone DVD ligt wel lager, daarop kan niet veel meer dan 24 minuten video worden opgeslagen.

Specs

Een 2.2GHz Core 2 Duo processor moet voor de nodige snelheid zorgen, ondersteund door de NVidia GeForce 8600 videokaart voor verwerking van het beeldwerk. Daarnaast zit er 2gb aan werkgeheugen in de laptop en moet een harman/kardon 4-speaker systeem voor het geluid zorgen. Het internet kan worden bereikt met een 802.11 a/b/g wireless LAN verbinding.

Heavy

Wat te verwachten valt van een multimedia-pc met zo'n scherm, de Qosmio G40 is wel behoorlijk zwaar. Hij weegt zo'n 4,8 kilo en is daarmee niet de meest draagbare computer op de markt. Maar men verwacht dat mensen met een klein appartement die een pc, tv en video-recorder in één willen wel geïnteresseerd zijn.

De machine zal in de VS zo'n 3500 dollar (ongeveer 2400 euro) gaan kosten.