Toshiba overweegt om de schade die het bedrijf lijdt met zijn terugroepactie te verhalen op Sony, schrijft Japan Today. Eind september kondigde Toshiba aan dat het 830.000 laptops terugroept. De batterijen in die notebooks kunnen oververhit raken en brand veroorzaken.

Het gaat om batterijen die gebruikt worden in de volgende modellen notebooks: Dynabook, Qosmio, Satellite Portege en Tecra. De accu's zijn gemaakt door Sony Energy Tech.

Toshiba onderzoekt nu welke mogelijkheden er voor compensatie zijn omdat het bedrijf de verkoop ziet dalen en vanwege de schade die het merk door de terugroepactie heeft opgelopen.

De rel rond de notebookaccu's van Sony ontstond toen Dell in augustus als eerste wereldwijd 4,1 miljoen notebooks terugriep.

Naast Dell en Toshiba, hebben ook Apple, Lenovo en Fujitsu notebooks teruggeroepen. Eind vorige week maakte ook Sharp bekend dat het 28.000 Sony-batterijen terugroept. In totaal zijn er wereldwijd inmiddels ongeveer zeven miljoen notebookaccu's teruggeroepen.