Op de CES in Las Vegas liet Toshiba zien een laptop zien met daarbij een basisstation die de techniek ondersteunt, en een Mobile Internet Device (MID), een draadloos apparaat met internet met ingebakken TranferJet-ondersteuning.

Als een apparaat zoals een camera (dat uiteraard ook TransferJet-ondersteuning moet hebben) op de houder gelegd wordt, worden bestanden automatisch naar de computer gehaald en laat deze de bestanden zien. De afstand waarover datatransport plaatsvindt is echter nog beperkt tot 2 millimeter, wat in de praktijk betekent dat fysiek contact nodig is. Eind dit jaar moet de techniek zijn ingebouwd in laptops.

357 Mbps

De doorvoersnelheid van TransferJet ligt op maximaal 357 Mbps. Hiermee is het systeem tot 100 keer sneller dan Bluetooth, waarbij de snelheid niet hoger komt dan 4 Mbps. De afstand tussen de apparaten is maximaal 3 centimeter bij TransferJet. Deze beperking heeft ook een voordeel: het risico op gegevensdiefstal door 'TransferJet-wardrivers' wordt volgens de makers een stuk kleiner.

Eenvoudiger

Volgens de makers is TransferJet een stuk eenvoudiger in gebruik dan Bluetooth. Er is geen wachtwoord nodig om de koppeling van twee apparaten tot stand te brengen (pairing). Wel moeten beide apparaten een chip hebben die TransferJet ondersteunt.

Met het vorig jaar al aangekondigde TransferJet moet het makkelijker worden bestanden tussen verschillende apparaten uit te wisselen. Sony, Olympus, Canon, Kodak en Nikon hebben het systeem ontwikkeld.