De onderzoekers van de technische universiteit MIT hebben het project de MemTable gedoopt. De tafel is bedoeld om de acties tijdens een vergadering op te nemen. De sessie kan vervolgens via de tafel worden afgespeeld maar ook worden gemaild om later nog eens rustig terug te kunnen kijken.

C++, Java en Python

Daarnaast heeft de tafel veel functies die andere touchtafels ook hebben. Via aanraking kunnen de getoonde beelden en objecten worden verschoven, er kunnen tekeningen worden gemaakt met behulp van een led-lampje, tekeningen kunnen ook op papier worden gezet en direct worden geprojecteerd op de tafel. De software van de tafel is geschreven in C++, Java en Python, idealiter draait de tafel in de toekomst helemaal op C++.

Onder de tafel zijn twee projectoren en twee spiegels gemonteerd om alles hardwarematig in goede banen te leiden. Omdat het gaat om een onderzoeksproject zijn er nog geen plannen de tafel op de markt te brengen. Bedrijven als Microsoft en Smart hebben wel al touchtafels op de markt gebracht.