Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch vanochtend gevonnist. S.B. is de hoofdverdachte in een spraakmakende zaak die al speelt vanaf 2005, waarin hij met enkele kompanen werd verdacht van een trits ernstige vergrijpen.

De Toxbot-bende werd vorig januari veroordeeld, maar alleen hoofdverdachte B. ging in hoger beroep. Maar het Hof acht hem opnieuw schuldig aan meerdere vergrijpen waaronder computervredebreuk door middel van het exploiteren van een gigantisch botnet, het inbreken op Paypal-accounts, poging tot afpersing van het bedrijf MediaTickets, oplichting en verboden wapenbezit.

Het Hof handhaaft de in eerste aanleg uitgesproken straf van twee jaar, waarvan 13 maanden voorwaardelijk. B. had deze straf al uitgezeten vóór het vorige vonnis, dus hoeft niet opnieuw de cel in. De eerder opgelegde boete van 4000 euro vervalt.

Bij het oprollen van het Toxbotnet en de hackersbende waren destijds de FBI, het Landelijke Parket, de Nationale Recherche, het National High Tech Crime Center (NHTCC), Govcert.nl en enkele internetproviders betrokken.