"Het is een tijd stil geweest rondom Privver, maar het aantal bedrijven dat zich aansluit bij Privver voor het versturen van digitale nota's groeit nu weer hard", zo meldt Privver deze week aan zijn klanten.

Inmiddels hebben zich zes nieuwe organisaties bij Privver aangemeld: Multikabel, Neckermann, Quelle, SVHW (verantwoordelijk voor het innen van waterschapsbelastingen), Kesteren (dat rekeningen namens zorgverleners verstuurt) en de VPRO.

Zij voegen zich bij bedrijven en organisaties als Greenpeace, Casema, SNS Bank en KPN, die al lange tijd zaken met Privver doen. Het idee achter het concept is om bankafschriften, rekeningen en verzekeringsdocumenten digitaal te ontvangen, betalen en bewaren.

Notabox

Na introductie is het aantal gebruikers van de dienst altijd achtergebleven bij de in eerste instantie hooggespannen verwachtingen. Het beloofde aantal van 200.000 klanten is nooit gehaald. Volgens cijfers van TPG zouden er nu 130.000 klanten zijn.

Vreemd genoeg blijkt een woordvoerster van TPG bij navraag niets te weten van nieuwe inspanningen bij Privver. In eerste instantie beweert ze zelfs dat Privver helemaal niet meer bestaat. Later wordt deze uitspraak genuanceerd. "We blijven geloven in Privver." Maar van nieuw aangesloten bedrijven weet de zegsvrouw niets.

Zij wijst wel op zijn in januari gelanceerde dienst Notabox, die beschikbaar is voor internetbankierende klanten van de Rabobank. Zij kunnen rekeningen van aangesloten bedrijven in hun online bankomgeving laten binnenkomen en deze van hieruit direct betalen.

Privver en Notabox blijven voorlopig naast elkaar bestaan, bezweert TPG.