Met de overname denkt Trend Micro zijn aanbod van antispam-oplossingen te kunnen versterken en nieuwe oplossingen te kunnen ontwikkelen om netwerken te beschermen tegen bedreigingen als phishing, pharming (het misbruik van een lek in de dns-serversoftware) en botnets.

Ip-filtering identificeert de bron van bedreigingen en voorkomt dat deze gebruikers bereiken door communicatie met bekende schadelijke ip-adressen te blokkeren. Kelkea biedt antispam-diensten aan grote solution providers wereldwijd en beschikt over een netwerk voor het monitoren en classificeren van de reputaties van ip-adressen, zogenoemde reputation services.

Reputation services worden steeds belangrijker in de strijd tegen spam, zo denkt ook Trend Micro. Kelkea beschikt over een kennisdatabase met gedetailleerde profielen die uitgebreide statistische en historische gegevens van meer dan 1,5 miljard ip-adressen bevatten. Deze gegevens kunnen ook ingezet worden om e-mail- en netwerkinfrastructuren te beschermen tegen onder andere spam en phishing.

Om de integratie in goede banen te leiden, is Dave Rand, oprichter en ceo van Kelkea, benoemd tot technologiebaas van het bedrijfsonderdeel Internet Content Security. Trend Micro gaat de diensten van Kelkea voorlopig aanbieden onder de naam Kelkea en blijft de bestaande klanten van Kelkea ondersteunen. In de loop van 2005 komt Trend Micro met een nieuw aanbod en geïntegreerde diensten voor zakelijke klanten en service providers.