"Blijkbaar komen onze doelen niet overeen met die van Google. De reden tot verwijdering ligt bij Google en is ons onbekend", stelt Scott Werndorfer, mede-oprichter van Cerulean Studios, op het bedrijfsblog. "We wensen Google al het geluk van de wereld. Ze zullen het nodig hebben."

Een woordvoerder van Google bevestigt de verwijdering van Trillian: "Google Pack is momenteel in bèta en de geselecteerde software blijft evolueren." De woordvoerder wil niet zeggen wanneer de software verwijderd is en wat de exacte reden is.

Trillian is de eerste software die verwijderd wordt uit de Google Pack. Het babbelprogramma is in januari 2006 in de Pack opgenomen. Voorwaarden om opgenomen te worden zijn nut voor de gebruiker en het niet schenden van Google's prinicipes.

"Elk programma in Google Pack is gratis, heeft een uitstekende reputatie en komt overeen met de richtlijnen van Google software. Google respecteert de gebruiker en accepteert geen spyware, pop-ups of moeilijk verwijderbare software", stelde de zoekgigant in het persbericht waarin Google Pack werd aangekondigd.

Astra

Het verwijderen van Trillian komt op een slecht moment voor Cerulean Studios. Momenteel test het bedrijf de bèta van de nieuwe versie met als codenaam Astra. Zonder Google Pack als distributiekanaal, is het bereik van het bedrijf veel kleiner.

Trillian is een erg populair chatprogramma, omdat het diverse netwerken samenbrengt, zoals AIM, Yahoo Messenger en MSN Messenger. Gebruikers kunnen alle contacten vanuit één applicatie beheren en zijn dus niet genoodzaakt om voor elk netwerk een apart programma te downloaden.