Het investeren in triple play, een compleet pakket van televisie, telefonie en internet, kan resulteren in enorme verliezen voor de Europese telecomaanbieders. Onder druk van concurrentie zijn telecomproviders al begonnen met iptv, stellen de analisten. Zij waarschuwen de bedrijven om hun strategie te heroverwegen.

Forrester stelt dat de kosten voor het aanbieden van triple play per klant kunnen oplopen tot 3742 euro in tien jaar. Triple play is dan ook financiële zelfmoord voor telecomproviders, concluderen de analisten. Aanbieders in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Spanje zullen de meeste verliezen maken. Deutsche Telekom daarentegen zal het minst inleveren door de investering in triple play.

"De convergentie van telecom en media en de toenemende concurrentie zorgen ervoor dat triple play het slagveld wordt waarin internetproviders, telecomaanbieders en kabelaars zich moeten bewijzen", aldus Lars Godell, één van de analisten. "De slechte omzetpotentie ondermijnt deze hype. De vraag blijft: kunnen aanbieders op dit moment geld verdienen aan iptv? Op dit moment is het antwoord duidelijk nee."