"De servers zitten op dit moment in de vrachtwagen", aldus Eric Goossens, managing director van Lycos Nederland. Hoewel de sites van de gebruikers van Tripod door de verhuizing onbereikbaar zijn, heeft Goossens naar eigen zeggen nog weinig klachten gekregen van ontevreden gebruikers.

"We hebben met opzet gekozen voor de periode rond Pasen, omdat we denken dat mensen door de vakantiedagen minder hinder zullen ondervinden van de verhuizing", aldus Goossens. Gebruikers van Tripod zijn de afgelopen week middels een pop-up op de voorpagina van de site op de hoogte gesteld van de verhuizing.

De verhuizing valt samen met de introductie van een nieuwe versie van de gratis homepagedienst. Vanaf volgende week moet de Nederlandse versie er net zo uit gaan zien als die in Groot-Brittanni├ź. "Het moet allemaal wat moderner en gebruikersvriendelijker worden", aldus Goossens.

Betaald

Daarnaast zal Tripod volgende maand ook een betaalde premium-dienst lanceren. Abonnees van deze dienst hebben de mogelijkheid om een eigen domeinnaam te laten registreren en om hun pagina's reclamevrij te houden. Hoeveel een abonnement op de premium-dienst gaat kosten is nog onbekend.

Lycos lanceert de betaalde dienst om de afhankelijkheid van advertenties te verminderen. In het laatste halfjaar van 2001 leed Lycos Europe een verlies van 57,1 miljoen euro op een omzet van 68,8 miljoen euro. Bij recente ontslagrondes in september en in deze maand werden 500 arbeidsplaatsen geschrapt. Na de reorganisaties houdt Lycos Europe nog 900 werknemers over. In Nederland vielen geen ontslagen.