Sinds Tros Opgelicht een aflevering aan Voerman wijdde, vecht hij via internet een privé-oorlog uit met de TROS en enkele TROS-coryfeeën. Met name de presentatoren Antoinette Hertsenberg en Jaap Jongbloed en redacteur David Bezemer moeten het daarbij ontgelden.

Voerman omschrijft Jongbloed op een site als een 'verongelijkte, hoogmoedige en kijkbuiskuikens verachtende wijsneus'. Hertsenberg is volgens Voerman 'geblondeerde duisternis met vervalste getuigschriften en valse getuigenissen'.

Via talloze berichten in nieuwsgroepen als nl.ondernemen, nl.media.tv en alt.nl.schandpaal maakt Voerman – tot ongenoegen van veel andere gebruikers van de nieuwsgroepen – reclame voor zijn pagina's met tirades tegen Tros Opgelicht. Voerman heeft de domeinen Antoinette-Hertsenberg.info en Jaap-Jongbloed.info geregisteerd.

Als het aan de TROS ligt, verdwijnen de sites van Voerman van internet. "De teksten op de websites zijn niet mals", stelt een woordvoerster van de TROS. Ook maakt Voerman volgens de TROS 'grove inbreuken' op het merk TROS.

Schade

Eind oktober heeft de TROS Voerman daarom gesommeerd om de kwetsende teksten van zijn websites te verwijderen. "TROS houdt u volledig aansprakelijk voor de schade die de TROS en de presentatoren hebben geleden, lijden en nog zullen lijden", schrijft de omroep in een brief aan Voerman. Voerman heeft de brief online gezet.

"Hij weigert tot op heden gehoor te geven aan ons verzoek", zegt de zegsvrouw van de TROS. "We hebben niet een echt samenhangend verhaal van hem teruggekregen. Hij heeft laten weten dat hij de domeinen per 1 januari 2006 zal opzeggen. Ondertussen staan de teksten nog steeds online. Hij gaat maar door."

De TROS overweegt daarom aangifte te doen tegen Voerman. Voerman was niet bereikbaar voor commentaar. "De TROS moet eerst bij ons binnenkomen, voordat wij u binnenlaten", laat een medewerker van zijn bedrijf weten.