Google hanteert het beleid om websites die gebruikmaken van verborgen trefwoorden te bannen. In het verleden gebeurde het vaker dat websites verborgen trefwoorden hanteerden om zo hoog in de zoekresultaten van Google te eindigen.

Google ziet het gebruik van verborgen trefwoorden als misleiding en heeft in het verleden besloten om websites die daar gebruik van maken in de ban te doen, zodat de zoekresultaten bruikbaar blijven.

Trouw laat weten dat het de verborgen trefwoorden niet op de site heeft gezet om meer hits te genereren, maar om de site bruikbaar te houden voor bezoekers die een bepaald programma niet geïnstalleerd hebben.

Dat Google Trouw in de ban gedaan had is uiteindelijk door Trouw zelf ontdekt. Google heeft de krant niet gemeld dat er een probleem was en wilde in eerste instantie ook niet prijsgeven waarom een zoekopdracht op Trouw geen links naar de website van de krant gaven.

Uiteindelijk heeft Trouw zelf weten te achterhalen dat de trefwoorden het probleem waren. De krant heeft deze verwijderd en dit tevens gemeld aan Google, waarna ze weer keurig in de zoekresultaten verscheen.

Wel geeft Trouw aan dat de voorlichting van Google beter zou kunnen. "Wij hebben een alerte internetredactie en weten de weg te vinden naar de pr-afdeling van Google", aldus Vincent Dekker van Trouw. Dekker laat wel weten dat hij vindt dat Google moet overwegen om bij het uitdelen van 'straf' dit in de eerste plaats te melden en in de tweede plaats ook moet aangeven waar het probleem zit.

In het verleden werden de sites van onder andere FBTO en AMEV ook tijdelijk door Google geboycot vanwege het gebruik van verborgen websites.