De ingezakte chipmarkt trekt volgens bestuursvoorzitter van TSMC Morris Chang de komende jaren weer langzaam aan. In 2012 is de vraag weer op hetzelfde niveau als in 2008, verwacht hij. Ook de productie trekt dan weer aan, aldus The Wall Street Journal.

De grote chipmaker zette de laatste 3 maanden van 2008 30 procent minder om dan het voorafgaande kwartaal. Om van de overschotten af te komen, verlaagt TSMC de prijzen met 10 tot 15 procent. Berichten dat de economische recessie in de tweede helft van dit jaar alweer voorbij zou zijn, vindt de topman erg optimistisch.

Chipmarkt ingestort

De chipmarkt is vorig jaar ingestort. De dalende vraag zorgde ervoor dat fabrikanten met grote overschotten kwamen te zitten. Qimonda, een Duitse chipmaker vroeg een noodkrediet aan bij de overheid. Toen dit geld er niet kwam, raakte het  bedrijf in moeilijkheden en stegen de prijzen.

Ook de halfgeleidermarkt was in 2008 in mineur. In Europa vroeg de industrie om staatssteun. Philips was tot augustus vorig jaar mede-eigenaar van TSMC, maar verkocht destijds zijn laatste aandelen.