Plannen rond deze beursgang waren al eerder bekend nadat deze werden besproken tijdens aandeelhoudersvergadering van november 2007. Devil heeft de plannen nu echter officieel bekendgemaakt en verwacht de beursgang op korte termijn te kunnen realiseren.

Productaanbod vergroten

Bij een daadwerkelijke beursgang zal er voor 2,85 miljoen aan aandelen worden aangeboden, waarvan 2,5 miljoen uit een kapitaalverhoging. Beleggers kunnen tussen 8 en 14 mei intekenen. De eerste beursnotering staat gepland voor 20 mei.

Devil zal de opbrengst van de aandelenemissie gebruiken om het aanbod van producten te vergroten en het klantenbestand uit te breiden. Ook zal de opbrengst worden gebruikt voor aankopen en overnames. Ook na de beursgang zal Tulip een controlerend belang in Devil blijven houden.

Groei van Devil versnellen

Devil geldt als één van de belangrijkste IT-distributeurs in Duitsland. Devil is als distributieketen op dit moment de leverancier van ongeveer 50 procent van de totale vakhandel in Duitsland. Axel Grotjahn, bestuursvoorzitter bij het bedrijf, ziet dit aantal in de toekomst alleen maar groeien: "De beursintroductie betekent voor ons een belangrijke mijlpaal. Onze succesvolle historie en gezonde financiële structuur bieden een solide fundament voor onze toekomstige groei. De stap naar de kapitaalmarkt biedt ons nieuwe kansen om onze marktpositie in Europa te verstevigen."

Goede resultaten

Devil deed het met name in het afgelopen boekjaar erg goed. In dit boekjaar, 2006/2007, haalde het bedrijf een omzet van ongeveer 322 miljoen euro, hetgeen een groei betekent van 6 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. 90 procent van deze omzet werd in Duitsland gegenereerd.