De overname werd eind vorig jaar al aangekondigd. In totaal legt Yeahronimo, onder meer bekend van de muziekdienst, 24 miljoen euro op tafel voor Commodore. Dit bedrag wordt in termijnen betaald. Helemaal afscheid nemen van zijn dochter hoeft Tulip niet. Het bedrijf blijft namelijk via een andere dochter (2L International) actief als distributeur van Commodore. Het geld dat Tulip aan de verkoop tot zijn beschikking krijgt, zal worden aangewend om de huidige producten te vernieuwen en zijn portfolio uit te breiden. Zo gaat de computerfabrikant zich sterk richten op het merk Conceptronic en zal zijn productlijn tablet-pc's versneld worden ontwikkeld. Deze zullen onder de naam PaceBlade op de markt verschijnen.

Commodore

De Commodore was één van de pioniers in de computerindustrie en bereikte zijn hoogtepunt in de jaren tachtig. De 8-bit computer werd in 1977 op de markt gebracht. De Commodore 64 verscheen in 1982, enkele jaren later gevolgd door de Amiga. Hoewel de Commodore werd geroemd om zijn grafische effecten, raakte het merk ondergesneeuwd door de opkomst van Microsofts besturingssysteem Windows. Commodore ging in 1994 failliet. Drie jaar later kocht Tulip de merknaam.

Yeahronimo

De Nederlandse muziekdienst Yeahronimo ging in augustus vorig jaar in Nederland van start. Halverwege 2004 is Yeahronimo met het Baarnse bedrijf SATXS Communications gefuseerd tot Yeahronimo Media Ventures (YMV).